U sklopu svoga proputovanja kroz Europu Vukovar je posjetio Ioan Bizau iz Rumunjske koji zadnjih godina živi u Španjolskoj te je član Rotary E-Cluba del Mediterraneo. Ioan je web developer ali i glazbenik koji svira klavir i orgulje te se odlučio na jedan nesvakidašnji pothvat s ciljem prikupljanja sredstava za borbu protiv dječje paralize. Naime, Ioan je iz Rumunjske krenuo biciklom na put kroz više europskih država. Do sada je poslije Rumunjske posjetio Srbiju i Mađarsku, a sada i Hrvatsku. U Vukovaru su Ioana dočekali članovi Rotary kluba Vukovar 1932 koji su sa svojim gostom ovom priikom razgovarali o njegovom dosadašnjem putu, planovima ali i nekim novim idejama za budućnost.

U planu mu je da poslije Hrvatske potom posjeti Bosnu i Hercegovinu, a potom Sloveniju i Italiju. Radi se o putu dugom 1672 kilometara koje bi trebao prijeći tijekom 40 dana. Za Vukovar je rekao da je predivan, da voli prirodu te da je bilo divno vidjeti rijeku Dunav koja prolazi i kroz Rumunjsku. Sve ga je to podsjetilo na dom. Njegov plan je da da rotarijanci širom svijeta mogu preko njegovog putovanja izdvajati sredstva za kupovinu cjepiva protiv dječje paralize.

– Želimo napraviti web stranicu preko koje bi ljudi mogli „kupiti“ broj kilometara koji žele sa toga moga putovanja. Svaki kilometar je 1 euro što su dva cjepiva. Na primjer 10 kilometara puta bi bilo 10 eura, a ako kupe više od 50 kilometara to bi se smatralo velikom donacijom. Smatram da možemo na taj način osigurati značajna sredstva za prevenciju borbe protiv dječje paralize – rekao nam je Ioan tijekom razgovora.

Govoreći o tome kako se odlučio na ovo putovanje rekao je kako i inače voli putovati te da je zadnje godine proveo u Španjolskoj. Tako je i došao na ideju za putovanje kroz Europu ali biciklom. Sve poslije je bilo samo planiranje, odnosno odrediti rutu kojom će putovati. Poslije Rumunjske posjetio je Szeged, Vukovar, a u BiH planira posjetiti Bosanski Šamac, Doboj, Zenicu, potom Split i jadranskom obalom nastaviti do Rijeke, Pule i Rovinja. Poslije Istre odlazi u Sloveniju.