Nakon 80 godina u Vukovaru je 2. srpnja 2021. reosnovan Rotary Klub. Projekt je to nekolicine Vukovaraca koje je okupio poduzetnik Željko Belec. Uz pomoć kuma kluba Danijela Jozića, te savjeta i poticaja gospode Ricarda Kanjere i Mladena Novakovića, zajedničkim su snagama krenuli dugi i složeni proces osnivanja Rotary Kluba od obuke s etabliranim zagrebačkim Rotarijancima sve do birokracije potrebne da bi organizacija ostvarila pravo članstva i priznanje Rotary International-a.

Rotary je prestižna humanitarna organizacija osnovana u SAD-u još davne 1922. godine, a koja okuplja istaknute pojedince iz određene sredine kako bi svojim radom, iskustvom i služenjem društvu doprinijeli razvoju i rastu svoje lokalne zajednice, ali i svijeta.

Prva Rotary organizacija u Vukovaru je osnovana još 1932. godine, a okupljala je ugledne Vukovarce onoga vremena. Rotary Klub Vukovar se u tadašnjem Distriktu 1912 istaknuo po najvećem broju i posjećenosti sastanaka zbog čega je kao trofej dobio i srebrnu košnicu koja se danas nalazi u Gradskom Muzeju Vukovar. Klub je svoje sjedište imao u prostoru tadašnjeg Grand Hotela, a svojim donacijama i akcijama pomagao je gotovo sve humanitarne organizacije i akcije, posebice siromašne učenike, osobe slabijeg socijalnog stanja, nemoćne i siročad. Kruna humanitarnog rada Kluba svakako je izgradnja zgrade tadašnjeg Đačkog doma, koju je pokrenuo tadašnji predsjednik RC Vukovar Toma Maksimović, a projektirao arhitekt i član Ljudevit Karlovsky. Članovi Vukovarskog kluba nadahnuti idejama rotarijanstva i služenja zajednici organizirali su i redovna predavanja na kojima su izmjenjivali ideje i iskustva iz stručnih, znanstvenih i društvenih područja. Zanimljiva crtica da je iz tih predavanja potekao i vukovarski Esperanto Klub, a arheolog Robert Rudolf Schmidt članove je oduševio predstavljanjem arheološkog nalazišta kod Vučedola pa su članovi i velikodušno donirali za nastavak njegovog iskapanja koje je urodilo pronalaskom Vučedolske jarebice, današnjeg simbola Vukovara.

Svojim prethodnicima u čast reosnovani klub nosi ime Rotary Klub Vukovar 1932, po godini osnivanja Rotary Kluba u Vukovaru. Rotary Klub Vukovar 1932 neprofitna je i nepolitička organizacija čija načela slijede postavke rotarijanskog pokreta – sloboda pojedinca i njegovo služenje na dobro vlastite zajednice, a njegovi članovi se nadaju da će svojim radom i projektima pomoći razvoju i napretku Vukovara.

Nakon službenog priznanja idući korak je organizacija ceremonije Chartera 11. rujna kojim će RC Vukovar 1932 biti i službeno primljen u veliku rotarijansku obitelj i hrvatski Distrikt 1913. i  službeno početi s radom na projektima.