U subotu, 11. rujna 2021. godine u svečanoj sali Dvorca Eltz, Gradski muzej Vukovar, održan je Charter Rotary Kluba Vukovar 1932. Članicama i članovima našeg kluba, čast su svojim dolaskom ukazali rotarijanci iz svih krajeva Hrvatske, Guvernerka Distrikta 1913 Ljiljana Trstenjak koja je članovima podijelila članske značke, kum kluba Danijel Jozić, kao i predstavnici klubova: RC Kaštela, RC Lošinj, RC Prelog, RC Samobor, RC Sisak, RC Split, RC Zagreb, RC Zagreb Candor, RC Zagreb Centar, RC Zagreb Gornji Grad, RC Zagreb Ilica, RC Zagreb Maksimir, RC Varaždin 1181, RC Velika Gorica. Posebnu čast svojim dolaskom ukazali su i prijateljski klubovi RC Sombor i RC Sremska Mitrovica iz Distrikta 2483 te RC Brčko iz Distrikta 1910.
Na ceremoniji su nazočili kao posebni gosti, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić, akademski slikar Zoran Šimunović te ravnateljica vukovarske O.Š. Dragutina Tadijanovića, Lidija Miletić.

Nakon svečanosti za uzvanike je upriličena večera te zabava uz tombolu i glazbeni sastav Lucky Day. Prihodi od tombole namijenjeni su Polio Fondu Rotary zaklade kao prilog borbi protiv dječje paralize.  Donacije i prihodi od darova prikupljeni na Charteru donirani su nabavi nove opreme Glazbenoj školi u Vukovaru koja djeluje pri O.Š. Dragutina Tadijanovića. U znak zahvale učenici škole održali su za uzvanike i glazbene izvedbe na klaviru i bisernici. Poslije službenog dijela uslijedila je zabava i ples koji su potrajali do dugo u noć.

Proslavom chartera navjestili smo i službeni završetak postupka osnivanja i priznanja Rotary kluba Vukovar 1932 te svečanu proslavu ulaska u veliku Rotary obitelj.
Naš postupak osnivanja, a koji je prethodio pristupanju našeg kluba Rotary Internationalu dana 2. lipnja 2021., bio je složen i prepun izazova kojima smo uspjeli, uz pomoć istinskih rotarijanaca i to našeg kuma kluba i prijatelja, Danijela Jozića, prijatelja Mladena Novakovića i Rikarda Kanjere uspješno odgovoriti na najbolji mogući način; pristupom Rotary Internationalu.

Vrijednu edukaciju koju smo prošli u postupku osnivanja kao i podršku na našem putu možemo zahvaliti i našim rotarijanskim prijateljima Tomislavu Maraviću, Ivi Husiću, Franu Mikuličiću, Lani Vanić, Anti Domiću, Jasminki Maslek, Dijani Najjar, Ani Jakovini, Igoru Barleku, Borisu Blaževiću, Nataši Bujas, Novaku Ražnatoviću i Davoru Alaburiću.
Sada nam predstoji onaj dugoočekivani dio kojem se posebno radujemo; početak aktivnog djelovanja Rotary kluba Vukovar 1932.

Drage prijateljice rotarijanke i prijatelji rotarijanci, naša vrata suradnje i prijateljstva su bila i ostaju širom otvorena za istinske rotarijance i prijatelje. Stoga se radujemo novim, lijepim prijateljstvima i zajedničkoj suradnji na korist svima.

Rotary klub Vukovar 1932