S namjerom pružanja pomoći u teškim vremenima, Rotary klub Vukovar 1932 pokrenio je akciju “Nebo bez granica” čija je svrha prikupljanje sredstava za opremanje dječje senzorne sobe u sklopu Nacionalne memorijalne bolnice dr. Juraj Njavro u Vukovaru.

Kao prvi korak iz niza planiranih događanja, 5.11.2022. s početkom u 16:00 sati biti će organizirano edukativno druženje za članove Rotary klubova koje uključuje posjet Muzeju vučedolske kulture. Uz stručne vodiče možete se upoznati s dalekom prošlosti našeg kraja i Vučedolskom kulturom koja je započela prije 5.000 godina. Vučedolska kultura i danas je mnogima nepoznata, a donijela je najstariji indoeuropski kalendar, brojna otkrića i saznanja koja su bila daleko ispred svoga vremena i kojima se i danas mnogi čude. Nakon obilaska muzeja organizirano je i druženje uz večeru u vinogradarskoj kući Goldschmidt.

SENZORNA SOBA
Za opremanje senzorne sobe potrebno je skupiti 95.000 kuna. Senzorna soba koristiti će se za poticanje svih osjetila – vida, sluha i dodira. Biti će tu i senzorna staza različitih tekstura za stimulaciju stopala i dlanova, valjci za provlačenje, zvukovi i slike, već prema tome što je pojedinom djetetu potrebno i s čime ima poteškoća.

Od srca zahvaljujemo svima koji se uključe u ovu humanitarnu akciju i tako pomognu da se djeci vrati osmijeh na lice.